Categories
Uncategorized

Κείμενο ανεξάρτητων καταληψιών

Όλα συνδέονται μεταξύ τους και μόνο στην ολότητά τους γίνονται κατανοητά

Οι αλλαγές στον χώρο της παιδείας είναι κομμάτι ενός συνόλου αλλαγών που αφορούν τόσο κοινωνικά όσο και εργασιακά ζητήματα.  Η μείωση μισθών, οι απολύσεις, η εφεδρεία, η ιδιωτικοποίηση κάθε δημοσίου,  η σταδιακή αφαίρεση της οικογενειακής και ατομικής  ιδιοκτησίας  μέσω των φόρων για τα ακίνητα και την επικείμενη κατάργηση των φοροαπαλλαγών και τόσα άλλα θέματα  είναι κομμάτι της δημιουργίας μιας νέας  τάξης πραγμάτων.

Το νέο πανεπιστήμιο ανόιγει το δρόμο για έναν άνθρωπο ελαστικό και ευέλικτο όπως τον χρείαζεται το καπιταλιστικό σύστημα, χωρίς σταθερή εργασία, σ’έναν δια βίου αγώνα συγκέντρωσης προσόντων, χωρίς ιδιοκτησία, χωρίς συλλογικοποίηση και κοινωνικότητα-γιατί εκεί χτίζονται οι σχέσεις και οι αντιστάσεις-ώσπου η ελλάδα να γίνει ένα μεγάλο καζίνο, ένα κέντρο διασκέδασης για τους ευκατάστατους άλλων χωρών και φυσικά για να μην παραλείψουμε και το βαρύ πυροβολικό του νεότατου καπιταλισμού (βλ. οικολογία) θα γίνει ένας χώρος με απέραντα ηλιακά και αιολικά πάρκα ιδιοκτησίας γερμανικών και άλλων κεφαλαίων που θα κερδίζουν από την πώληση ενέργειας σε όλη τη βόρεια ευρώπη.

Είμαστε συνολικά αντιμέτωποι με αυτή τη νέα πραγματικότητα και γι’ αυτό θα ήταν λάθος να την αντιμετωπίσει κανείς ως απομονωμένα μεταξύ τους  κομμάτια. Ο αγώνας μας δεν πρέπει να εστιάζει  μόνο στην κατάργηση του νέου νόμου αλλά στην γενικότερη πολιτική που εφαρμόζεται με σκοπό  την αναδιάρθρωση του οικονομικού συστήματος και την αναδιάταξη των γεωπολιτικών συσχετισμών. Άρα στόχος μας δεν είναι μόνο η κατάργηση του νόμου αλλά οι αλλαγές στο σύνολο τους.

Η κατάληψη δεν είναι μέσο αγώνα. Δεν υπάρχει μια λίστα με εργαλεία απο την οποία καλούμαστε να επιλέξουμε το καταλληλότερο για εμάς. Δεν είναι εργαλείο για αντίσταση είναι αντίσταση η ίδια. Η κατάληψη είναι απαλλοτρίωση χώρου και χρόνου για την οικειοποίηση της πολιτικής. Καταλαμβάνουμε τον χώρο και απαλλοτριώνουμε τον χρόνο, απαλλάσοντας τους εαυτούς μας απο την αποξένωση και την αλλοτρίωση της κανονικότητας, μετατρέποντας την πολιτική σε δράση προσωπικής ευθύνης και ισότιμης συλλογικής δημιουργίας.

Προτείνουμε:

Κατάληψη μέχρι την επόμενη γενική συνέλευση, Δευτέρα 17-10-2011

One reply on “Κείμενο ανεξάρτητων καταληψιών”

Comments are closed.